camin batrani constanta

Îngrijitorii Sprijina ingrijirea

Cum sa alegi responsabil caminul de batrani?

Îngrijirea. Ce înseamnă pentru tine? Deși este adesea plin de satisfacții și deseori epuizant, este unul dintre multele evenimente de viață care pot fi înțelese doar dacă ai fost implicat intim. Acest adevăr este ceea ce îi determină pe cei mai mulți îngrijitori să caute sprijin de la colegii lor, precum și de la profesioniști care pot împărtăși informații valoroase. Deci, ce ar putea merge prost într-un grup atât de bine intenționat?

În mod normal, totul este bine în grupurile de sprijin pentru îngrijitori. Oamenii se ajută și se consolează unul pe altul, oferă sfaturi bazate pe ceea ce a funcționat pentru ei într-o situație similară sau pur și simplu oferă o îmbrățișare foarte apreciată – virtuală sau altfel. Acest sprijin atât de necesar, bine intenționat, poate să nu meargă pe drum atunci când intră în joc dezbaterea privind îngrijirea la domiciliu în familie versus îngrijirea în unități. Argumentele pro și contra acestor alegeri pot fi intense, ceea ce nu face decât să mărească încărcătura deja uriașă de vinovăție necâștigată pe care o poartă adesea îngrijitorii.

Decizii, decizii
Deciziile de îngrijire sunt aproape întotdeauna o chestiune de compromisuri. Echilibrați beneficiile și riscurile fiecărui scenariu și apoi decidem în cele din urmă – de multe ori prin lacrimile noastre – că acest lucru (orice ar fi „acest lucru”) este ceea ce trebuie făcut.

Și, acolo este problema:

„Dacă iubești pe cineva, nu-l vei pune într-o unitate de îngrijire”
Oamenii care postează acest tip de sfaturi sunt bune. Poate că locuiesc într-o zonă în care casele de bătrâni sunt cu adevărat neglijente, fie din cauza lipsei de finanțare, a lipsei de personal sau a ambelor. Sau s-ar putea să fi văzut sau auzit despre îngrijirea proastă a unității în trecut, când un prieten sau un membru al familiei locuia într-una – toate preocupările legitime.

Apoi, desigur, există oameni care au așteptări nerealiste cu privire la felul de îngrijire pe care chiar și o mare facilitate o poate oferi, deoarece personalul trebuie să aibă grijă de mulți oameni simultan. Numai prin angajarea propriei asistente private veți putea obține îngrijiri individuale – ceva ce puțini dintre noi își pot permite.

Povestea mea de îngrijire
Pentru mine, preocupările legate de îngrijirea familiei au început cu unchiul și mătușa mea fără copii, care s-au mutat în comunitatea noastră. De-a lungul timpului, unchiul meu a avut atacuri cerebrale recurente, iar mătușa mea a murit de cancer. Tatăl meu a fost operat și a ieșit din ea cu demență peste noapte. Mama mea a avut înlocuiri articulare și căderi și, în cele din urmă, demență. Socrul meu a suferit accidente vasculare cerebrale invalidante, iar soacra mea a dezvoltat Alzheimer. A, și în timp ce toate acestea se întâmplau, creșteam copii mici, dintre care unul avusese probleme serioase de sănătate, diagnosticate cu ani de zile.

Aceste evenimente s-au extins pe parcursul a 15 ani, dar cinci dintre bătrânii mei au avut nevoie de mine să am grijă de ele deodată. Am învățat multe în acest timp, iar unul dintre cele mai importante lucruri pe care le-am învățat a fost că nu am putut „repara” ceea ce se întâmplă cu cei dragi. Nu puteam decât să încerc să-i ajut să trăiască cea mai bună viață posibilă.

Am ales îngrijirea în instituție pentru membrii mai în vârstă ai familiei mele, deoarece fiecare a devenit prea dificil pentru mine să am grijă de ei în condiții de siguranță în propriile lor case (au fost atât de multe zile în care furnizam îngrijire în trei sau patru locații).

Cu toate acestea, am avut cunoștințe care să mă ghicească. Cum aș putea „renunța la oamenii pe care îi iubesc” punându-i într-o unitate de îngrijire? Cum aș putea să „risc” atunci când să-i țin acasă este o alegere mult mai sigură? E în regulă pentru mine, au presupus ei, dar ei „nu ar putea niciodată să facă așa ceva”. Acest lucru nu a fost toți, desigur, dar când s-a întâmplat, a usturat.

Dar apoi, există și inversul…

„Nimeni nu poate oferi îngrijire adecvată, 24/7 la domiciliu”
Cealaltă parte sunt îngrijitorii care decid să aibă grijă de o persoană dragă acasă pentru întreaga durată de viață a acelei persoane.

Pentru mulți, acest lucru este ideal. De fapt, în timp ce eram preadolescent și adolescent, bunica mea, care era infirmă de poliartrita reumatoidă, a locuit cu noi. Familia noastră era formată din părinții mei, bunica, doi adolescenți și sora mea mică (da, am devenit îngrijitoare de la o vârstă fragedă). Deși nu este un aranjament perfect, în cea mai mare parte, a funcționat foarte bine.

Recent, am avut o prietenă online care a avut grijă de iubita ei mama bolnavă de Alzheimer până la moartea mamei ei. Prietena mea a avut mereu lipsă de somn în timp ce își jongla cu propriii copii și încerca să-și programeze minunatele podcasturi de îngrijire în funcție de nevoile mamei sale, dar a făcut-o să funcționeze pe parcursul mai multor ani. Oricât de mult își revine sănătatea acum că poate dormi regulat, îi este îngrozitor de dor de mama ei. În mintea mea nu a existat niciodată nicio îndoială că mama ei a primit cea mai bună îngrijire.

Concluzia: nicio situație de îngrijire nu este perfectă
Asemenea instituțiilor de îngrijire, unele îngrijiri de familie la domiciliu sunt stelare, multe sunt mediocre și, da, unele pot fi neglijente și chiar abuzive. Prin urmare, singurul moment în care ar trebui să ne implicăm negativ în alegerea de îngrijire a altuia este dacă există dovezi de neglijență sau abuz evidentă – fiți conștienți de faptul că acest lucru se poate întâmpla în casă la fel de ușor ca într-o unitate de îngrijire.

Majoritatea îngrijitorilor sunt pasionați și nu intenționează să critice
Majoritatea îngrijitorilor nu concurează cu bună știință între ele (cum apar criticile) și cred că majoritatea intenționează să fie de ajutor. Cu toate acestea, ar trebui să reținem întotdeauna sfaturile nesolicitate, deoarece rareori cunoaștem realitatea deplină a vieții altora.

După cum am spus, îngrijirea nu este un sport competitiv. Nu există câștigători sau învinși. Alăturați-vă mie pentru a renunța la orice judecată asupra modului în care ceilalți au grijă de cei dragi și concentrați-vă, în schimb, să vă susțineți reciproc prin aceste momente și evenimente care le schimbă viața. Îngrijirea este o călătorie… și una care cu siguranță necesită un „sat” de susținere.

Lasă un răspuns